Thursday, September 17, 2015

វិធីលាងបន្លែឲ្យមានសុវត្ថិភាពពីសារជាតិពុល

នៅពេលលោកអ្នកជ្រើសរើសទិញបន្លែគួរជ្រើសយកបន្លែដែលមាន ស្នាមសត្វល្អិតយាយីឬបន្លែប្រភេទដូចជា
មានសារជាតិគីមីតិចបំផុតដូចជា ត្រកួនស្រែ ស្លឹកបាស ព្រើប្រការដែលរាងកាយសន្សំនូវ នៅពេលលោកអ្នក
ជ្រើសរើសទិញបន្លែគួរជ្រើសយកបន្លែដែលមាន ស្នាមសត្វល្អិតយាយីឬបន្លែប្រភេទដូចជាមានសារជាតិគីមី
តិចបំផុតដូចជា ត្រកួនស្រែ ស្លឹកបាស ព្រើប្រការដែលរាងកាយសន្សំនូវសារជាតិគីមីអស់ រយៈពេលយូរនោះ
អាចធ្វើឲ្យកោសិកាមានការប្រែប្រួលរហូតដល់កើតរោគមហារីកបាន។

ដូច្នេះការលាងបន្លែគឺជាកត្តាដ៍សំខាន់បំផុតដែលណែនាំឲ្យលាងជាមួយនឹងទឹកស្ងាតយ៉ាង ហោច២ដង។បន្លែ
ដែលមានស្នាមសត្វល្អិតយាយីគួរត្រាំដោយទឹកអំបិលទុកចោលមួយស្របក់ដង្កូវ និងសត្វល្អិតវានឹងនាំគ្នាចេញ
មកក្រៅទើបយកទៅលាងនឹងទឹកស្អាតម្តងទៀត។ក្នុងករណីដែល មានដីជាប់មកជាមួយគួរត្រាំទឹកចោលមួយ
ស្របក់ដើម្បីងាយស្រួលក្នុងការលាងជំរះ។ វិធីក្នុងការជ្រើសរើសទិញបន្លែដែលផុតពីសារជាតិពុលគួរស៊ីសត្វល្អិត
ចោះបន្តិចបន្តួច។

មាន៦វិធីនៃការលាងបន្លែ៖


១.ប្រើសូដ្យូមកាបូណាត(ប្រភេតម៉្សៅ)១ស្លាបព្រាបាយលាយជាមួយទឹក២០លីត្រត្រាំទុក ចោល១៥នាទី រួចនាំទៅលាងនឹងទឹកស្អាតបានច្រើនដងបន្ថែមទៀត។
២.ប្រើទឹកខ្មេះ៥ភាគរយមួយស្លាបព្រាបាយលាយជាមួយនឹងទឹក១ចានដែកត្រាំទុកចោលពី ១០-១៥នាទី។
៣.លាងបន្លែតាមទឹកហូរចេញពិក្បាលរ៉ូប៊ីណេដោយប្រើដៃជួយលាស្លឹកបន្លែរយៈពេល ២នាទី។ ៤.បកឬចិត្សំបកខាងក្រៅរបស់បន្លែ ប្រឡេះស្លឹកមួយៗរួចត្រាំក្នុងទឹកស្អាតរយៈពេល១០- ១៥នាទី។ ៥.ស្ងោរឬក៏ស្រុះបន្លែដោយទឹកក្តៅ។៦.ប្រើអំបិលម៉ដ្ឋ១ស្លាបព្រាបាយលាយជាមួយទឹកមួយចានដែកត្រាំទុកចោល១០នាទី រួចសឹមលាងទឹកស្អាត
តាមក្រោយបន្ថែមទៀត។

0 comments:

Post a Comment