Wednesday, September 30, 2015

តើ​ធ្វើ​​យ៉ាង​ណា ​ដើម្បី​កម្ចាត់​ជាតិ​អាស៊ីដ​ពីរាង​កាយ​ និង​គ្រប់​គ្រង​កម្រិត ​pH ​ឱ្យមាន​តុល្យ​ភាព?​

ក្រៅ​​ពី​ការ​ទទួល​​ទាន​​អាហារ​​ឱ្យបាន​​សមស្រប​ ​អ្នកក៏​គួរ​តែ​ដឹង​ថា​ ​មាន​កត្ដា​បី​យ៉ាង​​ ដែល​​អាច​​ជះឥទ្ធិពល​​ទៅ​លើ​តុល្យភាព​​កម្រិត ​​pH​ ​របស់​អ្នក។​ ​មូល​ហេតុ​នេះ​​ហើយ ​​អ្នកគួរ​​ប្តេជ្ញាចិត្ដ​​ចៀស​​វាង​ផលិត​​លាង​សម្អាត​​រ​បស់​អ្នក​ ដែល​ផ្ទុក​ជាតិ​ពុល​ខ្ពស់ ​និង​ជ្រើស​រើស​ប្រើនូវ​ផលិតផល​បែប​ជីវសាស្រ្ដ​​ ឬផលិត​ផល​ធម្មជាតិ។​ យកល្អ ​អ្នក​គួរអនុវត្ដ​តាម​ទិក​និក​ខាង​ក្រោម​ដើម្បី​បន្ថយ​ជាតិ​អាស៊ីដ ​និង​គ្រប់​គ្រង​កម្រិត​ pH ​នៅក្នុងរាង​កាយ​របស់​អ្នកឱ្យ​មាន​តុល្យ​ភាព៖​



•បង្កើន​បរិមាណ​បន្លែ​ស្លឹកពណ៌​បៃ​តង​ ដែល​អ្នក​ទទួល​ទាន ​និង​ពិសា​ទឹក​ក្រឡុក​ពណ៌​បៃតង​ឱ្យបាន​ ១កែវ​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ។​
•ប្រកាន់​ខ្ជាប់​នូវទម្លាប់​ពិសា​ទឹក​ក្ដៅឧណ្ហៗ​មួយ​កែវ​ពេល​ពោះ​ទទេរ​ឱ្យ​បាន​រាល់ថ្ងៃ​(ជាតិ​អាស៊ីនីទ្រីក ​គឺជាធាតុល្អ​ប្រសើរ ​ដែល​មាន​គុ​ណ​សម្បត្ដិ​បង្កើន ​អាល់កា​ឡាំង ​ក៏ទោះ​បីវា​ជាជាតិ​អាស៊ីដ)​។
•បង្កើន​បរិមាណ​ផ្លែឈើ ​និងបន្លែ ​ដែល​អ្នក​ទទួល​ទាន ​ជាពិសេស​ប្រភេទ​បន្លែពណ៌​បៃតង​ឆៅ។​
•ចៀស​វាង​ការ​ទទួល​ទាន​អាហារ​ឆា​ ចៀន ​និង​អាហារច្នៃ។​
•ចៀស​វាង​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ចម្រាញ់​ដូច​ជា ​ស្ករ និង​ម្សៅ។​
•បង្កើន​បរិមាណ​ទឹក ​ដែលអ្នក​ទទួល​ទាន​ ជាពិសេស​ទឹក​ចម្រោះ​សម្លាប់​មេរោគ។​
•សាកល្បង​សម្អាត​ផ្ទះ​របស់​អ្នក​ដោយ​ប្រើ​ផលិត​ផល​ធម្មជាតិ​ដូច​ជា​ម្សៅ ​Baking Soda​ ក្រូចឆ្មារ ​និង​ទឹក​ខ្មេះ។​
•សូម​ប្រុងប្រយ័ត្ន​ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ធ្វើកា​រ​ជ្រើស​រើស​ផលិត​ផល​គីមី​ដើម្បី​ថែរក្សា​សម្រស់​ និងសក់ ​ពីព្រោះ​ផលិតផល​ទាំងនេះ​ជួន​កាល​អាច​បណ្ដាល​ឱ្យពុល។ ​សូម​ប្តេជ្ញា​ចិត្ដ​ប្រើផលិត​ផល​ធម្មជាតិ​សម្រាប់​ថែសក់ ​ក្រចក​ និងធ្មេញ​របស់​អ្នក។​
•សូម​ពិសាទឹក​មួយ​កែវ​ជា​មួយ​ម្សៅ ​Baking ​Soda ​ឱ្យបាន​រាល់​ថ្ងៃ៕ ​

0 comments:

Post a Comment