ផ្លែល្ហុង ពិតជាផ្លៃឈើ ធម្មជាតិមួយ ប្រភេទ ដែលមាន រស់ជាតិ ផ្អែមពិសារ ហើយស្រួល ក្នុងការដាំ ឬរកជាវតាម បណ្តាផ្សារនានា នៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជា ចំនែកតម្លៃវិញ ក៏សមរម្យដែរ។ តើអ្នកដែល គិតពីអត្ថប្រយោជន៍ របស់ផ្លៃល្ហុង នេះដែរឬទេ? សំរាប់មិត្តអ្នកអាន មួយចំនួនអាច ដឹងបានតៗគ្នា ពីរាមច្បង តែងតែប្រាប់ថា ការញុំាផ្លៃល្ហុង ងាយស្រួលក្នុង ការបត់ជើងធំ និងរក្សា សីតុណ្ហភាពក្នុងខ្លួន ជាពិសេសល្អសំរាប់ក្រពះ និងពោះវៀនទៀតផង។
នេះពិតជា ត្រឹមត្រូវ ប៉ុន្តែនេះគ្រាន់តែ អត្ថប្រយោជន៍មួយ ចំនួនតូចរបស់ផ្លែល្ហុងនោះទេ គឺនៅមានអត្ថប្រយោជន៍ ជាច្រើនទៀត ដែលយើងគ្រប់គ្នា ត្រូវយល់ឲ្យច្បាស់ បន្ថែមទៀត។ ដើម្បីយល់ដឹង ឲ្យកាន់តែច្បាស់ មិត្តអ្នកអានអាច អានការណែនាំនៅខាងក្រោម៖
- កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូ
នៅក្នុងផ្លែល្ហុងមាន ជាតិសសៃហ្វាយប៊ឺរច្រើន, មានទាំងវីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចការពារមិនឲ្យឡើងជាតិកូឡេស្តេរ៉ូក្នុងសសែរឈាម ដើម្បីជៀសវាងការគាំងបេះដូង។ អ្វីដែលកាន់តែសំខាន់នោះ ផ្លែល្ហុងអាចកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ និងសារធាតុទ្រីគ្លីសេរីនៅក្នុងខ្លួនអ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមទៀតផង។
- អាចជួយសម្រកទំងន់
នៅក្នុងផ្លែល្ហុងជាមធ្យមមានផ្ទុកសារធាតុកាលូរីប្រមាណ 120 ដូចនេះប្រសិនបើអ្នកដែលកំពុងសម្រកទំងន់ កុំភ្លេចពិសារផ្លែល្ហុងនេះ ដែលជាផ្លៃឈើពោរពេញដោយរបបអាហារដែលមានជាតិសសៃហ្វាយប៊ឺរ ច្រើន អាចគ្រប់គ្រងមិនឲ្យអ្នកញុំាឆាប់ឃ្លាន និងមិនធ្វើឲ្យឡើងទំងន់នៅពេលញុំាច្រើន។
- បង្កើនភាពសុំារបស់សារពាង្គកាយ
ប្រព័ន្ធសុំារបស់សារពាង្គកាយ បង្កើតឡើងជាពិសេសសំរាប់ការពារពីជំងឺឆ្លងផ្សេងៗ ដើម្បីបង្កើតភាពសុំារបស់សារពាង្គកាយឲ្យកាន់តែមានភាពរឹងមាំ អ្នកអាចបរិភោគផ្លែល្ហុង ដោយសារនៅក្នុងផ្លែល្ហុងមានវីតាមីន C អាចធ្វើឲ្យការលូតលាស់ប្រព័ន្ធសុំារបស់សារពាង្គកាយបានល្អ។
- ល្អសំរាប់អ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម
សំរាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមក៏អាចពិសារផ្លែល្ហុងបានដែរ ដោយសារផ្លែល្ហុងមានជាតិស្ករទាប, មានវីតាមីនគ្រប់គ្រាន់ និងមានសារជាតិរុក្ខជាតិ អាចការពារជំងឺបេះដូង ដូចនេះអ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម មិនបាច់ព្រួយបារម្មណ៍នៅពេលពិសារផ្លែល្ហុងនោះទេ។
- ល្អសំរាប់ភ្នែកអ្នក
នៅក្នុងផ្លែល្ហុងក៏មានវីតាមីន A និងសារជាតិ Flavonoids ដូចជា Beta-carotene, zeaxanthin, cyptoxanthin និង Lutein ដែលអាចជំនួដល់សុខភាពភ្នែករបស់មនុស្ស, ការពារពីការវាយប្រហារផ្សេងៗ ហើយវីតាមីន A នេះក៏មាននៅក្នុងប៉េងប៉ោះ និងការ៉ុតផងដែរ។
- ប្រឆាំងការរលាកសន្លាក់
អ្នកដែលមានជំងឺរលាកសន្លាក់ត្រូវបានរកឃើញថាមានការកាត់បន្ថយ បន្ទាប់ពីទទួលទានផ្លែល្ហុងច្រើន ដោយសារការបរិភោគផ្លែល្ហុងមានវីតាមីន C ល្អសំរាប់ឆ្អឹងរបស់មនុស្ស ដូចនេះហានិភ័យក៏ទាបនៅពេលដែលអ្នកបរិភោគផ្លែល្ហុងច្រើន។
- សំរួលដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
ត្រង់ចំនុចនេះហើយ ដែលមនុស្សគ្រប់គ្នាបានយល់ដឹងច្រើនពីមុនមកដល់ពេលនេះ ដោយសារនៅក្នុងផ្លែល្ហុងមានជាតិសសៃហ្វាយប៊ឺរច្រើន អាចសំរួល និងធ្វើឲ្យប្រព័ន្ធរំលាយកាន់តែដំនើរការល្អប្រសើរជាងធម្មតា។
- ជួយកាត់បន្ថយការឈឺចាប់ពេលមករដូវ
សំរាប់មិត្តនារីមួយចំនួនប្រហែលជាបានដឹងពីការញុំាផ្លែល្ហុង នៅពេលមានរដូវអាចកាត់បន្ថយការឈឺចាប់បាន ដោយសារផ្លែល្ហុងអាចសំរួលដល់ចលនាឈាមរត់នៅអំឡុងពេលស្រ្តីមានរដូវ ដូចនេះវាក៏អាចកាត់បន្ថយការឈឺចាប់បានផងដែរ។
- ការពារភាពចាស់
មនុស្សសឹងគ្រប់គ្នា តែងតែចង់ឲ្យខ្លួនប្រាណ និងរូបសម្ភស្សនៅក្មេងជាងវ័យ ដូចនេះអ្នកគួរតែញុំាផ្លែល្ហុងឲ្យបានច្រើន ដោយសារនៅក្នុងផ្លែល្ហុងមានវីតាមីន C, វីតាមីន E និងសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម អាចថែរក្សាស្បែកឲ្យមានសុខភាពល្អ។
- ធ្វើឲ្យសក់លូតលាស់បានល្អ
នៅក្នុងផ្លែល្ហុងក៏មានវីតាមីន A ដែលអាចធ្វើឲ្យការលូតលាស់នៃសសៃរសក់បានល្អ, មានទំងន់ និងការពារការច្រុះសក់ផងដែរ។
- ជួយកាត់បន្ថយភាពស្ត្រេស
បន្ទាប់ពីការធ្វើពិសោធន៍ពីសកលវិទ្យាល័យ Alabama បានរកឃើញថា នៅក្នុងផ្លែល្ហុងមានផ្ទុក Vitamin C ប្រមាណ 200 mg ដែលអាចជួយសំរួលលំហូរនៃអរម៉ូនស្ត្រេសដំនើរការមកធម្មតាវិញ។
ទាំងនេះសុទ្ធតែអ្វីដែលជាអត្ថប្រយោជន៍របស់ផ្លែល្ហុង ដូចនេះសំរាប់មិត្តអ្នកអានដែលខានញុំាផ្លែល្ហុងយូរគួរតែដើររកជាវមកពិសារ ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពិតៗ ដូចអ្វីដែលយើងបានរៀបរាប់ខាងលើនេះ។
0 comments:
Post a Comment