Saturday, February 28, 2015

ផ្លែល្វា​ជាឱសថ​ដ៏ពូកែ​អាច​ព្យាបាល​ជំងឺ​បាន​ច្រើនមុខ

ផ្លែល្វាមិនត្រឹមតែជាអាហារ​បំប៉ន​ដែលរាងកាយ​របស់​យើង​ត្រូវការ​ប៉ុណ្ណោះទេ វា​ថែមទាំង​ជាឱសថ​សម្រាប់ព្យាល​ជំងឺ​បាន​ច្រើន​មុខ​ថែម​ទៀត។
 



តាមការ​សិក្សាថ្មីបានបង្ហាញថា នៅក្នុងផ្លែល្វា ១០០ ក្រាម មាន​ផ្ទុកប្រូតេអ៊ីន ១ ក្រាម, ជាតិខ្លាញ់ ០,៤​ ក្រាម, ស្ករ ១២ ក្រាម, ជាតិ​ដែក ០,៤ ក្រាម, ការ​រ៉ូទីន ០,០៥ ក្រាម និងសារជាតិរ៉ែផ្សេងៗទៀត។ សារធាតុ​ដ៏សម្បូរ​បែបទាំងនេះ​ហើយទើប​ធ្វើឲ្យ​វាក្លាយ​ជា​ឱសថ​អាច​ជួយព្យាបាល ​ជំងឺមួយ​ចំនួន​ដូច​ខាងក្រោម៖


គាំទ្រក្នុងកាព្យាបាលជំងឺមហារីក
លទ្ធផលនៃការសិក្សានេះបានបង្ហាញថា ផ្លែល្វាដែលមាន​សំបកពណ៌បៃតងមាន​ ឥទ្ធិពលកាត់បន្ថយកំណើនៃប្រភេទកោសិកាមហារីកដូចជា ដុំសាច់នៃជំងឺមហារីកសុដន់, ដុះសាច់នៅក្នុងក្រពេញ...។ ដូច្នេះ ការ​ ប្រើប្រាស់ផ្លែល្វាគឺអាចជួយព្យាបាលជំងឺមហារីកនៅដោយប្រើវិធីសាស្ត្រមួយចំនួនដូចខាងក្រោម៖

ជំងឺមហារីកក្រពះ, ឬពោះវៀនធំ៖
ជារៀងរាល់ថ្ងៃអ្នកគួរតែបរិភោគផ្លែល្លាស្រស់ ៥ផ្លែ ឬ២០ក្រាមនៃផ្លែល្វាស្ងួត។
ជំងឺមហារីកបំពង់អាហារផ្លែល្វាស្រស់ ៥០០ ក្រាម, សាច់ជ្រូកគ្មានខ្លាញ់ ១០០ ក្រាម ដាក់ចម្អិនរយៈពេល ៣០នាទី។ បន្ទាប់មកបរិភោគជំនួសស៊ុប។
ជំងឺមហារីកសួត៖ ផ្លែល្វាពណ៌បៃតង ២០ ក្រាម, តែបៃតង ១០ ក្រាម។ យក​វត្ថុធាតុដើមទាំងពីរនេះទៅដាំឲ្យពុះរយៈពេល ១៥នាទី។ ប្រើសម្រាប់ជំនួសតែក្នុងកំឡុងពេលថ្ងៃ។
លទ្ធផល៖ ជួយសម្អាតពោះវៀន, រារាំងកំណើននៃកោមហារីក, អាចជួយ​ទប់ស្កាត់​ការ​ការ​វិវត្ត​ក្លាយ​ទៅជា​ជំងឺមហារីកសួត​ដំណាក់​កាល​ដំបូង។

សម្រកទម្ងន់
ផ្លែល្វាមានជាតិសសៃក៏អាចជួយក្នុងការកម្រកទម្ងន់ និងជាជម្រើសដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់អ្នកធាត់។ ទោះជាយ៉ាងណា អ្នកដែលមាន​កាឡូរីខ្ពស់ក៏អាចប្រើផ្លែល្វាបានដែរ ជាពិសេសនៅពេលដែលបានលាយវាជាមួយនឹងទឹកដោះគោ។

ក្អកស្ងួតតែមិនមែនជាជំងឺរបេង
សំបកផ្លែល្វាទុំ ៥០-១០០ ក្រាម, អង្ក ៥០-១០០ ក្រោមដូចគ្នាយកទៅដាំឲ្យពុះ សម្រាប់បរិភោគមួយថ្ងៃ។ អ្នកអាចបន្ថែមទំពាំងបាយយូរក្រៀមបន្តិចបន្តួច ឬ​ស្ករ​បន្តិច​ដើម្បី​ងាយស្រួល​បរិភោគ។

ចំណាំ៖ ប្រសិនបើមាន​ការ​អារៈជំងឺធ្ងន់ធ្ងរ ឬមាន​ការ​សង្ស័យណាមួយ សូម​ប្រញាប់ទៅពិគ្រោះជាមួយ​គ្រូពេទ្យជំនាញទើបប្រសើរ។

0 comments:

Post a Comment