ផ្លែល្វាមិនត្រឹមតែជាអាហារបំប៉នដែលរាងកាយរបស់យើងត្រូវការប៉ុណ្ណោះទេ វាថែមទាំងជាឱសថសម្រាប់ព្យាលជំងឺបានច្រើនមុខថែមទៀត។
តាមការសិក្សាថ្មីបានបង្ហាញថា នៅក្នុងផ្លែល្វា ១០០ ក្រាម មានផ្ទុកប្រូតេអ៊ីន ១ ក្រាម, ជាតិខ្លាញ់ ០,៤ ក្រាម, ស្ករ ១២ ក្រាម, ជាតិដែក ០,៤ ក្រាម, ការរ៉ូទីន ០,០៥ ក្រាម និងសារជាតិរ៉ែផ្សេងៗទៀត។ សារធាតុដ៏សម្បូរបែបទាំងនេះហើយទើបធ្វើឲ្យវាក្លាយជាឱសថអាចជួយព្យាបាល ជំងឺមួយចំនួនដូចខាងក្រោម៖

គាំទ្រក្នុងកាព្យាបាលជំងឺមហារីក
លទ្ធផលនៃការសិក្សានេះបានបង្ហាញថា ផ្លែល្វាដែលមានសំបកពណ៌បៃតងមាន ឥទ្ធិពលកាត់បន្ថយកំណើនៃប្រភេទកោសិកាមហារីកដូចជា ដុំសាច់នៃជំងឺមហារីកសុដន់, ដុះសាច់នៅក្នុងក្រពេញ...។ ដូច្នេះ ការ ប្រើប្រាស់ផ្លែល្វាគឺអាចជួយព្យាបាលជំងឺមហារីកនៅដោយប្រើវិធីសាស្ត្រមួយចំនួនដូចខាងក្រោម៖
ជំងឺមហារីកក្រពះ, ឬពោះវៀនធំ៖ ជារៀងរាល់ថ្ងៃអ្នកគួរតែបរិភោគផ្លែល្លាស្រស់ ៥ផ្លែ ឬ២០ក្រាមនៃផ្លែល្វាស្ងួត។
ជំងឺមហារីកបំពង់អាហារ៖ ផ្លែល្វាស្រស់ ៥០០ ក្រាម, សាច់ជ្រូកគ្មានខ្លាញ់ ១០០ ក្រាម ដាក់ចម្អិនរយៈពេល ៣០នាទី។ បន្ទាប់មកបរិភោគជំនួសស៊ុប។
ជំងឺមហារីកសួត៖ ផ្លែល្វាពណ៌បៃតង ២០ ក្រាម, តែបៃតង ១០ ក្រាម។ យកវត្ថុធាតុដើមទាំងពីរនេះទៅដាំឲ្យពុះរយៈពេល ១៥នាទី។ ប្រើសម្រាប់ជំនួសតែក្នុងកំឡុងពេលថ្ងៃ។
លទ្ធផល៖ ជួយសម្អាតពោះវៀន, រារាំងកំណើននៃកោមហារីក, អាចជួយទប់ស្កាត់ការការវិវត្តក្លាយទៅជាជំងឺមហារីកសួតដំណាក់កាលដំបូង។
សម្រកទម្ងន់
ផ្លែល្វាមានជាតិសសៃក៏អាចជួយក្នុងការកម្រកទម្ងន់ និងជាជម្រើសដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់អ្នកធាត់។ ទោះជាយ៉ាងណា អ្នកដែលមានកាឡូរីខ្ពស់ក៏អាចប្រើផ្លែល្វាបានដែរ ជាពិសេសនៅពេលដែលបានលាយវាជាមួយនឹងទឹកដោះគោ។
ក្អកស្ងួតតែមិនមែនជាជំងឺរបេង
សំបកផ្លែល្វាទុំ ៥០-១០០ ក្រាម, អង្ក ៥០-១០០ ក្រោមដូចគ្នាយកទៅដាំឲ្យពុះ សម្រាប់បរិភោគមួយថ្ងៃ។ អ្នកអាចបន្ថែមទំពាំងបាយយូរក្រៀមបន្តិចបន្តួច ឬស្ករបន្តិចដើម្បីងាយស្រួលបរិភោគ។
ចំណាំ៖ ប្រសិនបើមានការអារៈជំងឺធ្ងន់ធ្ងរ ឬមានការសង្ស័យណាមួយ សូមប្រញាប់ទៅពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញទើបប្រសើរ។

តាមការសិក្សាថ្មីបានបង្ហាញថា នៅក្នុងផ្លែល្វា ១០០ ក្រាម មានផ្ទុកប្រូតេអ៊ីន ១ ក្រាម, ជាតិខ្លាញ់ ០,៤ ក្រាម, ស្ករ ១២ ក្រាម, ជាតិដែក ០,៤ ក្រាម, ការរ៉ូទីន ០,០៥ ក្រាម និងសារជាតិរ៉ែផ្សេងៗទៀត។ សារធាតុដ៏សម្បូរបែបទាំងនេះហើយទើបធ្វើឲ្យវាក្លាយជាឱសថអាចជួយព្យាបាល ជំងឺមួយចំនួនដូចខាងក្រោម៖

លទ្ធផលនៃការសិក្សានេះបានបង្ហាញថា ផ្លែល្វាដែលមានសំបកពណ៌បៃតងមាន ឥទ្ធិពលកាត់បន្ថយកំណើនៃប្រភេទកោសិកាមហារីកដូចជា ដុំសាច់នៃជំងឺមហារីកសុដន់, ដុះសាច់នៅក្នុងក្រពេញ...។ ដូច្នេះ ការ ប្រើប្រាស់ផ្លែល្វាគឺអាចជួយព្យាបាលជំងឺមហារីកនៅដោយប្រើវិធីសាស្ត្រមួយចំនួនដូចខាងក្រោម៖
ជំងឺមហារីកក្រពះ, ឬពោះវៀនធំ៖ ជារៀងរាល់ថ្ងៃអ្នកគួរតែបរិភោគផ្លែល្លាស្រស់ ៥ផ្លែ ឬ២០ក្រាមនៃផ្លែល្វាស្ងួត។
ជំងឺមហារីកបំពង់អាហារ៖ ផ្លែល្វាស្រស់ ៥០០ ក្រាម, សាច់ជ្រូកគ្មានខ្លាញ់ ១០០ ក្រាម ដាក់ចម្អិនរយៈពេល ៣០នាទី។ បន្ទាប់មកបរិភោគជំនួសស៊ុប។
ជំងឺមហារីកសួត៖ ផ្លែល្វាពណ៌បៃតង ២០ ក្រាម, តែបៃតង ១០ ក្រាម។ យកវត្ថុធាតុដើមទាំងពីរនេះទៅដាំឲ្យពុះរយៈពេល ១៥នាទី។ ប្រើសម្រាប់ជំនួសតែក្នុងកំឡុងពេលថ្ងៃ។
លទ្ធផល៖ ជួយសម្អាតពោះវៀន, រារាំងកំណើននៃកោមហារីក, អាចជួយទប់ស្កាត់ការការវិវត្តក្លាយទៅជាជំងឺមហារីកសួតដំណាក់កាលដំបូង។
សម្រកទម្ងន់
ផ្លែល្វាមានជាតិសសៃក៏អាចជួយក្នុងការកម្រកទម្ងន់ និងជាជម្រើសដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់អ្នកធាត់។ ទោះជាយ៉ាងណា អ្នកដែលមានកាឡូរីខ្ពស់ក៏អាចប្រើផ្លែល្វាបានដែរ ជាពិសេសនៅពេលដែលបានលាយវាជាមួយនឹងទឹកដោះគោ។
ក្អកស្ងួតតែមិនមែនជាជំងឺរបេង
សំបកផ្លែល្វាទុំ ៥០-១០០ ក្រាម, អង្ក ៥០-១០០ ក្រោមដូចគ្នាយកទៅដាំឲ្យពុះ សម្រាប់បរិភោគមួយថ្ងៃ។ អ្នកអាចបន្ថែមទំពាំងបាយយូរក្រៀមបន្តិចបន្តួច ឬស្ករបន្តិចដើម្បីងាយស្រួលបរិភោគ។
ចំណាំ៖ ប្រសិនបើមានការអារៈជំងឺធ្ងន់ធ្ងរ ឬមានការសង្ស័យណាមួយ សូមប្រញាប់ទៅពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញទើបប្រសើរ។
0 comments:
Post a Comment