ប្រភេទអាហារមួយចំនួនអាចផ្សំជាមួយគ្នាយ៉ាងល្អ ដែលបង្កើតបានជាសារធាតុអាហារូបត្ថម្ភយ៉ាងច្រើន និងមានឱជារស។ ប៉ុន្តែអាហារមួយនិងភេសជ្ជៈមួយចំនួនវាអាចនឹងបង្កបញ្ហាដល់សុខភាពប្រសិនបើអ្នកបរិភោគវា។
ខាងក្រោមនេះជាអាហារប៉ុន្មានប្រភេទដែលអ្នកមិនគួរបរិភោគបញ្ចូលគ្នានោះទេ ៖
១ គ្រឿងស្រវឹង ជាមួយជាតិកាហ្វេអ៊ីន
ពេលដែលអ្នកកំពុងផឹកស្រានៅពេលអាហារពេលល្ងាច បន្ទាប់ពីផឹកបានពីរបីកែវ អ្នកនឹងចាប់ផ្ដើម ស្ងាប បន្ទាប់មកអ្នកក៏ទទួលទាន កាហ្វេ ទឹកដោះគោដើម្បីធ្វើឲ្យខ្លួនឯងស្វាងឡើងវិញ នេះគឺរឿងដែលមិនគួរធ្វើនោះទេ។ ដឹងទេថាតើមកពីហេតុអ្វី ?
ការជំរុញថាមពលដែលអ្នកទទួលបានពីជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចលាក់បាំងសារជាតិ ពុល ដូច្នេះធ្វើអ្នកមិនដឹងថាអ្នកកំពុងតែស្រវឹងក្នុងកម្រិតណានោះទេ។ បើតាមការស្រាវជ្រាវចេញពី សកលវិទ្យាល័យ Wake Forest University School of Medicine បានរកឃើញថាអ្នកដែលបរិភោគជាតិកាហ្វេអ៊ីននិងអាល់កុលគឺមានហានិភ័យខ្ពស់នៅក្នុងគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព។
២ សណ្តែកសៀងជាមួយស្រាក្រហម
ស្រាក្រហមផ្ទុកទៅដោយសារធាតុសាំញ៉ាំដែលហៅថា tannins ។ នៅពេលដែល tannins លាយគ្នាជាមួយរុក្ខជាតិដែលមានផ្ទុកសារជាតិ ដែក ដែលមាននៅក្នុងសណ្តែកសៀងជាដើម វាបានបង្កបញ្ហាធ្ងន់ធ្ងរណាស់ ព្រោះវាបានបង្អាក់សមត្ថភាពក្នុងការស្រូបយកសារធាតុ រ៉ែទៅចិញ្ចឹមនៅក្នុងរាងកាយ។
៣ ហែមប៊ឺហ្កឺ ជាមួយស្រាបៀ
តាមរយៈគេហទំព័រ Rumsey បានចុះផ្សាយថា ការសេព គ្រឿងស្រវឹងវាមានសារជាតិពុលមួយទៅហើយ ហើយបើយើងបន្ថែមអាហារមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ (ជាតិ ខ្លាញ់បណ្ដាលអោយអាហាររំលាយយឺត) វានឹងធ្វើអោយរាងកាយរបស់យើងមានបញ្ហាជាក់ជាពុំខាន។
ដូចនេះសូមប្រិយមិត្តកុំព្យាយាមបរិភោគអាហារនិងភេសជ្ជៈទាំងប៉ុន្មានមុខនេះបញ្ចូលគ្នាឲ្យសោះដើម្បីសុខភាពរបស់លោកអ្នក៕
0 comments:
Post a Comment