យោងតាមការសិក្សារបស់ មូលនិធិដំណេកជាតិ (NSF) បានឲ្យដឹងថា មនុស្សគួរតែទទួលទានដំណេកឲ្យបានចាប់ពី ៧ ទៅ៩ម៉ោងក្នុងមួយយប់ ក៏ប៉ុន្តែ មនុស្សភាគច្រើនអាចទទួលទានដំណេកបានជាមធ្យមត្រឹមតែ ៦ម៉ោងប៉ុណ្ណោះ។ ការទទួលទានដំណេកបានល្អនាពេលយប់ គឺមានសារសំខាន់ខ្លាំងណាស់ចំពោះសុខភាព។ វា នឹងធ្វើឲ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយ សប្បាយចិត្ត ធ្វើឲ្យខួរក្បាលដំណើរការល្អ ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ធ្វើឲ្យស្បែកមានពន្លឺស្រស់ថ្លា និងជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺ លើសឈាម និងជំងឺបេះដូង។ ដោយយល់ឃើញពីផលប្រយោជន៍ទាំងនេះហើយ Cool សូមលើកយកអាហារពីរប្រភេទដើម្បីជួយដល់ការគេងរបស់លោកអ្នកដូចខាងក្រោម៖
១. អង្ករផ្កាម្លិះ
បើតាមការស្រាវជ្រាវមួយដែលបានចុះផ្សាយនៅក្នុង ទិន្និនុប្បវត្តសហរដ្ឋអាមេរីកនៃអាហារបំប៉ន (Aamerican Journal of Clinical Nutrition) បានរកឃើញថា មនុស្សដែលទទួលទានអង្ករផ្កាម្លិះសម្រាប់អាហារពេលល្ងាច នឹងទទួលទានដំណេកលឿនជាងអ្នកដែលទទួលទានអង្ករដទៃផ្សេងទៀត។ ការណ៍នេះ គឺដោយសារតែ អង្ករផ្កា ម្លិះមានកម្រិតគ្លីសេមិក (Glycemic) ខ្ពស់ មានន័យថា រាងកាយរបស់យើងរំលាយវាដោយល្បឿនយឺត ដោយធ្វើការបញ្ចេញជាតិ គ្លុយកូស តៗគ្នាទៅកាន់ចរន្តឈាម។ លើសពីនេះទៀត អង្ករផ្កាម្លិះ ក៏ជួយពន្លឿនផលិតផល ត្រាយតូផន (Tryptophan) និងសេរូតូនីន (Serotonin) នៅក្នុងឈាម ដែលអាចជួយដល់ការដេកលក់បានល្អថែមទៀត។

២. ចេក
ផ្លែចេក មានឱសថបន្ធូរការកន្ត្រាក់សាច់ដុំតាមបែបធម្មជាតិ មានម៉ាញ៉េស្យូម និងប៉ូតាស្យូម ដែលទាំងអស់នេះ ហើយជួយឲ្យការទទួលទានដំណេកបានល្អ។ ផ្លែចេក ក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីនB6 ដែលរាងកាយត្រូវការដើម្បី បង្កើននូវការជំរុញការទទួលទានដំណេកបានលឿន។ លើសពីនេះទៀត កាបូនអ៊ីដ្រាតខ្ពស់ដែលមានក្នុងផ្លែចេក និងជួយអ្នកឲ្យកាន់តែងងុយដេកថែមទៀត។ បើនិយាយពីរបៀបនៃការទទួលទានចេកវិញនោះ គឺអ្នកត្រូវលាយ ចេកទុំមួយផ្លែជាមួយនឹងទឹកដោះគោមួយពែង ដោយធ្វើការលាយចូលគ្នាឲ្យម៉ត់ រួចហើយអ្នកទទួលទានវាឲ្យបាន យ៉ាងហោចណាស់មួយម៉ោងមុនពេលចូលដំណេក៕

ប្រែសម្រួល៖ អនត្តា
top10homeremedies
top10homeremedies
0 comments:
Post a Comment