Friday, May 22, 2015

របៀបធ្វើសារាយស្ករត្នោតពងមាន់


គ្រឿង​ផ្សំ៖

•១-ពង​មាន់ ២​

•២-ស្ករ ​២ខាំ​

•៣-ខ្ទិះ​ដូង ​១កំប៉ុង​

•៤-ស្លឹក​តើយ ៣សន្លឹក​

•៥-ម្សៅ​សារាយ​ ១ស្លាប​ព្រាបាយ​

•៦-ទឹក​ ១កំប៉ុង​

•៧-អំបិល​ចុង​ស្លាប​ព្រា​



របៀប​ធ្វើ៖
•១- ស្ងោរ​សារាយ​ម្សៅ ​លាយ​ជាមួយ​ទឹក​ រំងាស់​ជាមួយ​ស្លឹក​តើយ ​ចំនួន១០-១៥នាទី​ ទើប​ស្រង់​ស្លឹក​តើយ​ចេញ។​

•២- គោះ​ពងមាន់​ នៅ​ក្នុង​ចាន​មួយ​ ជា​មួយ​ស្ករ​ត្នោត ​និង ​ខ្ទិះ​ដូង ​វាយ​អោយ​ចូល​គ្នា​គ្នា ​គ្រាន់​តែ​វាយ​លំៗ​អោយ​នៅ​សល់​ជាតិ​ពង​មាន់​ ក៏បាន។​

•៣- យក​ពង​មាន់​ដែល​គោះ​ហើយ​នេះ​ ទៅ​ច្រូច​លើ​ទឹក​សារាយ​ ហើយ​កូរ​អោយ​សព្វ រួច​លើ​ចុះ។​

•៤- ដួស​ទឹក​សារាយ​នេះ ​ចាក់​ចូល​ពុម្ព​ ទុក​ចោល​ ប្រហែល​២ម៉ោង​ ដើម្បី​អោយ​រងកក ​ជា​សា​រាយ​ដុំ ​បន្ទាប់​មក​ ចាក់​ចេញ​ តម្រៀប​ទៅ​លើចាន​ ដើម្បី​ទទួល​ទាន។​

•៥- បើ​យើង​មិន​ចូល​ចិត្ត​រស​ជាតិ​ខ្ទិះ​ដូង​ យើង​អាច​ជំនួស​បាន​ដោយ​ជាតិ​ទឹក​សុទ្ធ ​ក្នុង​ចំនួន​ស្មើគ្នា ​នឹង​ខ្ទិះ​ដូង​។

•៦- បើ​ពុំ​មាន​ពុម្ព​ អាច​ចាក់​ថាស​ធម្មតា​ ហើយ​កាត់​ដុំ ​នៅ​ពេល​កក ​ក៏​បាន​៕


0 comments:

Post a Comment