អ្នកមានដឹងថា
សំបកខ្ទឹមបារាំងផ្ទុកយ៉ាងច្រើននូវសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាង
សាច់ ។ ស្រទាប់សំបកនេះផ្ទុកសារជាតិ quercetin មាន
ប្រយោជន៍បំផុត ក្នុងការធ្វើឲ្យថយចុះសម្ពាធឈាម ហើយក៏ទប់ស្កាត់កំណកច្បាមសរសៃឈាម ។

សំបកផ្លែប៉ោមសម្បូរជាតិសរសៃ
និងមានប្រយោជន៍សម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ។
ជាងពាក់កណ្តាលនៃបរិមាណវីតាមីន C របស់ផ្លែប៉ោម សុទ្ធតែស្ថិតនៅសំបក ។
ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា សារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅសំបកប៉ោម
ធ្វើសកម្មភាពខ្លាំងជាងសាច់ និងច្រើនជាងពពួកផ្លែឈើ បន្លែផ្សេងៗ ។

សំបកក្រូចជួយរំលាយស្លេស -សំបកក្រូចសម្បូរវីតាមីន C, ប្រូតេអ៊ីន,
ការ៉ូតេន និងសារជាំតិជីវជាតិមួយចំនួនផ្សេងទៀត ។ ក្រៅពីនេះ
សំបកក្រូចមានប្រសិទ្ធភាពព្យាបាលអការៈហើមពោះ, ក្អក មានស្លេស ។

សំបកផ្លែសារី មានតម្លៃព្យាបាលជំងឺខ្ពស់, មានប្រយោជន៍សម្រាប់បេះដូង
និងសួត, ជួយកម្ចាត់ជាតិពុល បញ្ចុះកម្តៅ ។
សំបកផ្លែសារីលាងស្អាតបុកឲ្យម៉ដ្ឋ លាយស្ករបន្តិច អាចព្យាបាលក្អក
។

សំបកទំពាំងបាយជូរ មានប្រយោជន៍សម្រាប់ជំងឺខ្លាញ់ក្នុងឈាមខ្ពស់ ។
បរិមាណ restveratrol ក្នុងសំបកទំពាំងបាយជូរ សម្បូរជាងក្នុងសាច់
និងគ្រាប់ ។

សំបកត្រឡាច ក្រៅពីវីតាមីន និងសារជាតិរ៉ែ
នៅផ្ទុកពពួកសមាសធាតុងាយហួតផ្សេងៗ ។
មានប្រសិទ្ធភាពសម្រួលការបត់ជើងតូច, ជួយបន្ថយហើម,
មានប្រយោជន៍បំផុតសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ។

សំបកត្រសក់បន្សាបជាតិពុល ជាកន្លែងសម្បូរសារជាតិជីវជាតិបំផុត របស់ផ្លែត្រសក់ ។

Lycopene
ក្នុងសំបកប៉េងប៉ោះ ជាសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្លាំងបំផុត
ត្រូវបានរកឃើញក្នុងសារជាតិធម្មជាតិ,
អាចទប់ស្កាត់ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង,
កែប្រែប្រសើរឡើងសមត្ថភាពអង្គបដិបក្ខ, បង្ការមហារីក ។ ក្រៅពីនេះ
សំបកប៉េងប៉ោះនៅជួយការពារផ្លូវពោះវៀន ។

ត្រប់ ស្វាយ ជាអាហារល្អបំផុតមួយ សម្រាប់អ្នកជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង,
បរិមាណជីវជាតិភាគច្រើន សុទ្ធតែស្ថិតនៅក្នុងសំបក ។ ប្រសិនចិតសំបកចោល
គឺអ្នកបានធ្វើឲ្យបាត់បង់តម្លៃជីវជាតិមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាព ។

សំបកក្រូចឆ្មារព្យាបាលជំងឺមហារីក,
ធ្វើឲ្យថយចុះកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងឈាម
និងការពារសរីរាង្គប្រឆាំងតបជំងឺក្រិនឆ្អឹង ៕

0 comments:
Post a Comment