ប្រភេទសំខាន់នៃជាតិខ្លាញ់ ដែលមាននៅក្នុងគ្រប់ប្រភេទនៃប្រេងអូលីវ គឺជាពពួកអាស៊ីតខ្លាញ់ Monounsaturated (MUFAs)។ អាស៊ីតខ្លាញ់ MUFAs ត្រូវបានចាត់ទុកថា ជាជាតិខ្លាញ់ ដែលនាំអោយមានសុខភាពល្អ។
ប្រសិនបើអ្នកជំនួសអាហាររបស់អ្នក ដែលជាពពួកខ្លាញ់ឆ្អែត ដោយពពួកខ្លាញ់មិនទាន់ឆ្អែត ដូចជា អាស៊ីតខ្លាញ់ MUFAs និងអាស៊ីតខ្លាញ់ Polyunsaturated (PUFAs) អ្នកអាចទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពមួយចំនួន។ អាស៊ីតខ្លាញ់ MUFAs និង PUFAs អាចជួយបន្ថយហានិភ័យ នៃជំងឺបេះដូងបាន ដោយការកែលម្អកត្តាហានិភ័យដែលពាក់ព័ន្ធ។ MUFAs ត្រូវបានរកឃើញថា ជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលសរុបរបស់អ្នក និងកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ូលអាក្រក់ ចេញពីរាងកាយ។ MUFAs ក៏អាចជួយធ្វើអោយឈាមកកបានធម្មតា ហើយការស្រាវជ្រាវមួយចំនួន បានបង្ហាញថា MUFAs ក៏អាចផ្តល់ប្រយោជន៍ ដល់កម្រិតអាំងស៊ុយលីន និងការត្រួតពិនិត្យជាតិស្ករក្នុងឈាម ដែលអាចមានប្រយោជន៍ ជាពិសេស ប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។
ប៉ុន្តែ ខ្លាញ់ដែលនាំអោយមានសុខភាពល្អ ដូចជា ប្រេងអូលីវ គឺមានកាឡូរីខ្ពស់ ដូច្នេះ ពួកវាប្រើបានតែនៅក្នុងកម្រិតមធ្យមតែប៉ុណ្ណោះ។ ជ្រើសរើសអាហារដែលសម្បូរអាស៊ីតខ្លាញ់ MUFA ដូចជាប្រេងអូលីវ ដែលមាននៅក្នុងអាហារខ្លាញ់ផ្សេងទៀត ជាពិសេស ប័រ សូមកុំបន្ថែមទៅលើពួកវាអោយសោះ។
ហើយសូមចាំថា អ្នកមិនអាចធ្វើអោយអាហារដែលមិនល្អសម្រាប់សុខភាព ទៅជាល្អសម្រាប់សុខភាព ដោយគ្រាន់តែបន្ថែមប្រេងអូលីវ ដល់ពួកវាបាននោះទេ៕
0 comments:
Post a Comment